2015. november 19., csütörtök

AMÍG EZ A KORMÁNY LEVEGŐT TUD VENNI...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Aczél Gábor

Orbán Viktor Budapesten a parlament előtt, november 14-én. Fotó: Facebook.A mainál mintegy öt évvel soványabb Orbán Viktor egy nemrégiben fellelt videofelvétel tanúsága szerint a MAGOSZ 2010-es hajdúböszörményi nagygyûlésén a magyar föld jövõjérõl, az ezzel összefüggõ esedékes brüsszeli döntésrõl, s a külföldiek esetleges magyarországi földvásárlásáról beszélt. Imígyen:
„Szeretném önöket megnyugtatni, hogy a magyar föld jövõje nem függ a Brüsszelben esedékes döntéstõl. Ez csak és kizárólag tõlünk függ. És elmondhatom önöknek, önök biztosak lehetnek abban, hogy amíg a Fidesz kormányon lesz, és abban az én munkám is ott lesz, addig Magyarországon külföldiek – akármit döntenek Brüsszelben – itt soha termõföldet nem fognak vásárolni.”A manírjait is érdemes megtekinteni…
Annál is inkább, mert amit november 16-án mondott a Parlamentben, annak egy részletének koreográfiája hasonlóképpen orbáni, utánozhatatlan volt.Reméltem, hogy bemutathatom, de sehol se lelem.Talán azért nem, mert ez az ígérete – az öt évvel ezelõttihez hasonlóképpen – ugyancsak betarthatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.