2015. november 13., péntek

HILLER ISTVÁN ÉS NÉPI (NEMZETI) "ZENEKARA"

GONDOLATAIM_2 BLOG
Szerző: Attila V

Hiller István a napokban felkavarta az "állóvizet" az MSZP-ben, a kerítés-ügy kapcsán. Ezután volt egy interjúja az ATV-ben, amely engem nagyon elgondolkodtatott. Erről szeretném megosztani a gondolataimat.
Hiller István ebben az interjúban kifejti, hogy szeretné megváltoztatni az MSZP-t, mert a mélyben "tektonikus" változások mennek végbe a társadalomban. Magyarán Hiller lenne  a "karmester" és az új "zenekar" népi, nemzeti "muzsikát" játszana. Erről a következő gondolatok jutottak eszembe:

1.) Édesanyám.
Akinek, ha elkezdtem valamit magyarázni, ami magas volt neki azt mondta: "Na tudod mit?  Tektonikusan (ide illesztendő az épp aktuális téma) kapd be! Na!"

2.) A hatalom, mint cél.
Hiller kifejti, hogy a nacionalistává váló tömegekhez kell alkalmazkodni, hogy az MSZP növekedésnek induljon. Ezt érti a tektonikus változásokhoz való alkalmazkodáson. Magyarán nem az van, hogy van az embernek egy elve, értékrendje, amihez gyűjt támogatókat - ha van-, hanem a cél szentesíti az eszközt, meg kell változnunk, hogy ránk szavazzanak a népek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.