2015. december 30., szerda

2015 MEGLEPŐ LETT VOLNA? ALIGHA

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2015.12.29.


Az Index azt mondja, 2014-ben meglepő lett volna, ha valaki az Orbán - Simicska kapcsolat fordulatáról beszél. Vagy éppen sok más dologról. Én viszont azt mondtam, hogy az olcsó olajból azért profitálhatunk. Vagy azt, hogy a sok ellenzéki tüntetés végül Orbánt erősíti. Vagy azt, hogy az ellenzék által hozott témák és az útdíj megítélésének kontrasztja is rámutat, hogy az ellenzék ideológiája nem feltétlenül hoz tömegtámogatást. Hogy rá lehet cáfolni a tüntetésekre egy békemenettel, de értelmetlen lenne, mert nem "villant" nagyobb tömeget, mint egy választás.

Leírtam: "Idén is elérhető lesz az Index címlap, de bizonyos kérdésekben idén sem lesz a legtöbb portálon kiegyensúlyozott tájékoztatás. A média körüli vitában mégsem sok vélemény hiánya, hanem részben a pártlapok, részben a "csak a spektrumot" nézők és a kereskedelmi tévék kapcsolata lesz a hangsúlyos." És nem lep meg, hogy a lapokból sok fontos dolog is kimaradt. Akár az Ákos ügy kapcsán. De az sem lep meg, hogy míg az Index egy újságírója kikel magából egy Star Wars spoiler miatt, amiből csak a késelés kimenetelét (túléli-e az illető vagy sem) és a jelenet fontosságát nem lehetett tudni... Addig az utóbbit maga az újságíró, az előbbit pedig egy Index címlapra is kirakott kép árulta el. 
 
És merem megjegyezni, nem lepett meg Trump sem, Lengyelország orbanizációja sem, a menekült kérdés sem, de a Simicska story sem. Mert mindegyiknek voltak előjelei. Nem úgy történik a dolog, hogy az év elejétől "ez a meglepetések éve lesz" és minden előjelek nélkül történik...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.