2015. december 3., csütörtök

A HÚSEVŐ NÖVÉNY

BENDERIK ELMÉLKEDIK BLOG

Szerző: Benderik


Pikantériája-tanulsága egyaránt van ennek a TEK-es akciónak a Magyar Hadsereggel, akik miniszterelnököt akartak lőni.
Nekem közmondások jutottak eszembe, mikor meghallottam. Korpáról, disznóról, kígyóról, keblekről, vermekről, ásásról, ilyenek.
Mert tudom én, hogy miniszterelnökünk sosem szerette a szélsőséges erőket, meg hogy a leghatékonyabban ő tudja (még -- tudta eddig) kordában tartani őket. De hát ez is azért volt, mert a Szent Ügy érdekében -- hogy a teljes jobboldalnak egyetlen erős pártja lehessen, mely így végre megdöntheti a Gonoszt -- titkon, félig nyíltan összekacsintva, de persze bizonyíthatatlanul, sosem hivatalosan, sosem személyesen, használni kellett a szélsőséget is. Engedményeket tenni, rendőrsorfalat-utcakővel-támadóknak amnesztiát hirdetni, emlékművet emelni német megszállásról -- ellene természetesen--, ilyesmik.
Mert ára mindennek van, és ha az ember kétharmadot akar, abba sok olyan ember szavazatát is meg kell szereznie, akivel amúgy nemigen ért egyet, akinek zavaros eszméi neki már szalonképtelenek, és akiket le is néz. És akik bele is mennek, hogy őket nyíltan nem vállalják fel, s értenek a virágnyelvből is.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.