2015. december 14., hétfő

A NŐ MINT NER-TÍPUSÚ SZÜLŐGÉP...KÖVÉR TÁVOZZON AZ ÉLETÜNKBŐL!

1000 A MI HAZÁNK
Szuerző: HaFr
2015.12.14.


Komment egy mondathoz: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. (Kövér László)
Három gyerekem van, több tucat főből áll a nagyobb családom három-négy gyerekes kiscsaládokkal, mégse venném a bátorságot, hogy a nagyszülő-unoka viszonyt arra egyszerűsítsem, hogy az unokák önmagvalósításuk legmagasabb minőségének tartják unokákat szülni Kövér László kortársainak.
A Kövér-féléknek magyarázom: a gyerekszületés és -nevelés szentség, szeretet, bensőségesség, közösség, és küzdelem. Nálunk, és gyanítom, sok más családban. Nem a nemzetnek szülünk, legfeljebb részben annak is nevelünk. De főleg nem szülünk a Kövérhez hasonló emberminőségek által üzemeltetett NER-nek. Kövér az önmegvalósítás minőségéről beszél, miközben a saját önmagvalósítása százezrek és milliók kárára van. Kérem ezek nevében, ne vegye szájára a minőség szót.
Ezen kívül az önmegvalósítás komplex dolog. Része a gyermeknevelés, de része a szakmai, közösségi, és lelki önmegvalósítás. Kövér ne akarjon itt mércét keresni, mert úgy sem sikerül neki. Nála sokkal okosabb embereknek sem sikerült. Az emberi komplexitás (a humanitás) biológiai funkcióvá történő silányítása pedig gyakorlatilag fasizmus, csak mondom. (Pedig nem szívesen dobálózok ilyesmivel.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.