2015. december 17., csütörtök

DUBLINI BENNFENTES - AMIRŐL CSAK EGY HELYI TUDHAT

HELLO MAGYAROK
Szerző: Hello Magyarok
2015.12.17.



Bemutatom Dublin Top 10 látnivalóját – de nem most. Inkább igazi élményvadászokat csábítok kihívásra, olyanokat, akik többre vágynak, mint a sztenderd turistalátványosságok. Ígérem, semmi olyat nem fogok ajánlani, ami elcsépelt, azokkal majd úgy is megállítanak minden utcasarkon. Autóbérlés most nem szükséges, az úti célokhoz elég lesz csupán egy tömegközlekedési eszközre felszállnunk.
Egy kicsit kimegyünk a szabadba, de mielőtt még belevágnánk, jöjjön egy gyorstalpaló útikalauz: teljesen mindegy, hogy az év melyik időszakában indulsz ide, nagyságrendileg ugyanazok a követelmények.

EZEKET TEDD A CSOMAGBA

  • Esőálló cipő nélkül én már a reptér biztonsági check-injénél visszafordítanálak. Nem azért, mert mindig esik, inkább azért,  mert soha nem tudod, hogy mikor! Emellett biztos, ami biztos, én ajánlanék egy jófajta sportosabb kivitelt is. Ha az időjárás előrejelzésed 100% napsütést és 0% csapadékot ír, az egy jó hír: máris van – az ír matek alapján – 60%-od, hogy ne essen!
  • Az esőkabát minél hosszabb, annál jobb. Az sem baj, ha befér alá a táskád.
  • farmer itt is helytálló és örök. Jól jön nyáron, szükséges télen.
  • Még Írországban is - nyáron sokszor előfordul, hogy a napodat rövid ujjúban töltheted. Ennek két komoly kimenetele van: 1. Nem vicc - használj naptejet! Tapasztalatból tudom, hogy Írországban másképp süt a nap, itt a nyári napsugaraktól egy pillanat alatt leégsz. 2. Jobb, ha kéznél tartasz egy pulóvert és egy esőkabátot.
  • Téli extrák: kabát, sál sapka, kesztyű, harisnya, vastag zokni. Tudom, hogy jó beilleszkedni, de hidd el, semmi baj nincsen, ha rajtad „kabát-sál-sapka”, rajtuk pedig nyári ruha van. Ez így van rendjén.

EZT NE TEDD A CSOMAGBA

  • Semmi esetre se fáraszd magad az esernyő használatának a gondolatával. Többen feldolgozták már művészi szemmel az "emberek törött esernyővel Dublinban"-jelenséget: 
  • Ha nincsen konkrét esemény, alkalmi ruhát se hozz. Általános jó tanács: különösebben a dress code-dal ne foglalkozz. Mi sem tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.