2015. december 21., hétfő

ÉV VÉGI GONDOLATOK KIS HAZÁMRÓL...

Y-GEN BLOG
Szerző: Rády Magdolna
2015.12.21.


Szeretnék egy olyan Magyarországon élni, ahol minden egyes állampolgár az ország sorsát magáénak érzi, nem nyugszik bele a mindent átszövő korrupcióba, nem nyugtatja azzal a lelkiismeretét, hogy az előző kormány alatt is ez volt. Hogy ők is loptak. A sikeres jövőhöz az kell, hogy a politikai trükköket felszámoljuk. Ehhez pedig mi, Magyarország állampolgárai, kellünk!

A politika többnyire az érzelmekre hat, ezért hatékony. Érzelmei mindenkinek vannak. A bennem kavargó érzéseket szeretném most szavakba önteni, ahogy első és második bejegyzésemben is tettem.
 
Bár kaptam hideget-meleget, továbbra is kitartok amellett, hogy jó itthon. Ami viszont nagyon bánt, hogy a politikai megosztottság útjába áll a nemzeti öntudat kifejezésének. Napról napra azt veszem észre, hogy már a saját generációm legtöbb tagja is immunissá vált arra, ami az országban zajlik.
 
Ez az én országom, ez az én hazám. Én adok felhatalmazást a kormánynak, én vagyok a munkaadója, neki engem kell szolgálnia. Ezért is felháborított, amikor a napokban Lázár János kinyilatkoztatta, hogy a pedagógusok véleményére magasról tesz, mert a KLIK-en keresztül a kormány adja nekik a munkát. Tehát a pedagógus örüljön, hogy dolgozhat. Én egy olyan országban akarok élni, ahol a jövő szellemi bázisáért felelős tanárok megfelelő megbecsülést kapnak. Az oktatás fontosságát ennyire lebecsülni, és nyíltan semmibe venni a pedagógusok véleményét rendkívül felháborító dolog!
 
Igenis háborodjunk fel! Ha egy utcai kizsebelésnek vagyunk áldozatai, akkor is fejezzük ki felháborodásunkat, és akkor is, ha lopnak a politikusok! Ráadásul ezt egyre láthatóbb módon csináljál, fittyet hányva a látszatra! Azt szeretném, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkozzanak: a NAV ne csak a gyerekeknek örömet okozó mikulást büntesse meg, hanem a nyereségét puttonyában külföldre hurcoló Andy Vajnát, illetve a politika gazdasági oligarcháit is vegye vizsgálat alá.
 
Nem barátkozol olyan emberrel, aki lop vagy hazudik, mert mélységesen megveted és elítéled. Akkor miért vonsz vállat, ha az csinálja ezt, akinek az országod jövőjének kulcsa van a kezében? Itt jönne válaszul a már unásig hajtogatott komcsizás, meg „Gyurcsányozás”. Nem érdekel már, mit csináltak a szocik ugyanis öt éve nem ők kormányoznak. Ne a múltban éljünk, hanem a jelenlegi politika cselekvéseinek következményeit vizsgáljuk meg, és amennyiben nem tetszik, akkor emeljük fel a szavunkat! Ne nyugtassuk meg a lelkünket azzal a dumával, hogy egyedül kevés vagyok!
 
Valójában az egész ott kezdődne, hogy a nép elmegy szavazni. Nincs kire szavazni? Aha, persze. Vetted valaha a fáradságot és megnézted, tájékozódtál hogy kik azok, akik a szavazatod kérik? Vagy csak könnyebb volt nem elmenni, mert úgyse változik semmi. A netadó ellen tüntetsz, mert az már túlmegy a komfortzónádon? De az nem érdekel, hogy orvosod honnan lesz és a gyereked milyen oktatásban fog részesülni? Esetleg a nyugdíjad?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.