2015. december 16., szerda

FERI, THE BUSINESSMAN

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
206.12.16.


Mottók:„Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.” (Kósáné Kovács Magda)„Amit az ember másnak hazudik, elenyésző semmiség amellett, amit az ember önmagának hazudik.” (Hamvas Béla) 
Gyurcsány Ferenc a minap az Origo-nak adott interjúban is megerősítette, amit már hetek óta pusmognak a pesti flaszteren: első lépésben az MSZP a DK fő ellensége, aztán ha legyűrték őket, jöhet a Fidesz. A Medián friss mérései alapján úgy tűnik, a forgatókönyv nem is teljesen irreális, mégis, van az interjúnak egy eleme, amire mi, öreg harcosok is felkaptuk a fejünk: amikor cége, az Altus EU-s megbízása kapcsán elhangzó Fidesz kritikákról kérdezik őt, Gyurcsánynál elszakad a cérna, és azt mondja: „Elszoktak ezek a fiúk attól, hogy valaki tisztességesen keresi a pénzét.” 
Ezen a ponton pedig megállunk, veszünk egy mély lélegzetet, de ígérjük, hogy némely kitérők után eljutunk mondandónk lényegéhez is, melyet tulajdonképpen már mottóinkkal is előre bocsátottunk.
„Életemben egyszer már voltam politikus. Snitt. Aztán lettem üzletember. Snitt. És most újra politikus leszek. Ezek a szerepek elválnak egymástól.”  Ezt nyilatkozta Gyurcsány Ferenc 2003-ban, sportminiszterré való kinevezése után. Nem is állt meg ezen a ponton, hiszen lemondott tulajdonosi jogai gyakorlásáról. (Más kérdés, hogy azt már nem tudjuk, meddig tartott a lemondás.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.