2015. december 3., csütörtök

FIDESZES BÉRRETTEGŐK ESETE A NÉPSZAVAZÁSSAL

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG

Szerző: Mach Péter


A Fidesz sokadszor bizonyította be: fél a választóktól. Képviselőik mindent megtesznek azért, hogy nehogy részvételi alapon dönthessünk bármiről. Se a budapesti olimpiáról, se a Városliget beépítéséről, se a Duna-part elcsúfításáról, se semmiről. Szerintük ugyanis mi választók nem értünk hozzá, így dönteni sem tudunk róla, megoldják tehát ők helyettünk...
A fővárosban...csatát nyertek a bérretegők: összesen háromszor szavazták le, hogy népszavazás döntsön a budapesti olimpiáról.
Félnek tehát piszkosul. A félelemnek persze van alapja is: többségben vannak azok, akik hajlandóak lennének vizitdíjat fizetni azért, hogy javuljon az állami egészségügy színvonala – derül ki a Publicus Intézet felméréséből. Csak jöjjenek haza az orvosok és nővérek, ne kelljen féléveket várni a vizsgálatokra és éveket műtétekre! Magyarul egyszer volt Budán kutyavásár, ma már nem mehetnek biztosra egy népszavazás kiírásakor, akár nemet is mondhat az ország a kormány elképzeléseire. Nemet az Olimpiára, nemet a Városliget beépítésére, nemet a Duna-partot elcsúfító mobilgátra, vagy nemet akár a kötelező vasárnapi zárvatartásra. (Ez utóbbiról amúgy egymás után négy vasárnap is szavaz most a lakosság. Az első adventi vasárnap tapasztalatai alapján leszögezhető: elsöprő többség szeretné visszaállítani a vásárnapok hagyományát. A KDNP család és hagyományellenes intézkedése ugyanis a CBA oligarcháin kívül mindenkit zavar.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.