2015. december 8., kedd

FOGATLAN ORSZÁG

CIVILHETES BLOG

Szerző: Civilhetes


A minap Ausztriában jártam és a tartományi politikai és gazdasági élet néhány befolyásos szereplőjével találkoztam...
Keményen felvetették, hogy miért kellett felrúgni az ország szociális rendszerének relatív biztonságát, miért kellett a fiatalságot teljes mértékben kiszolgáltatni, a szabályozatlan piacgazdaság törvényeinek ilyen mértékben. Miért kellett romokba dönteni a megelőző munkatörvénykönyvet? Ezt igyekszik a kormány a kezükbe nyomni, de nekik ehhez semmi közük, sőt ellenérdekeltek. Miért kellett az alacsonyjövedelműeket tömegesen feláldozni azért, hogy a nyugdíjasok relatív jólétét megőrizzék?
Miért kellett a városi lét biztonsága érdekében beáldozni a vidék szociális, és kriminalisztikai biztonságát?
Miért kellett államosítani egy olyan országban, ahol ilyen magas az eladósodottság, miért nem szabályozták a piacokat? Ez által az államosításra felhasznált összegeket más társadalmilag fontos célokra lehetett volna használni.
Miért hagyják, hogy egy ország ennyire beteg legyen, és ennyire ne működjön az egészségügyi ellátása? Miért lett Magyarország a középosztály közepétől lefelé a fogatlanok országa? A sógorok nem a fogainkat féltik, hanem a vállalkozásaikat, ahol magasabb a rossz egészségi állapot miatt a táppénzen töltött idő, mint más országokban.
Miért ilyen magas a korrupció az országban?  Miért kell másokat kioktatni és folyamatosan konfrontálódni egy ilyen kicsi országnak, miért nem tanulunk az osztrák példából, amikor is a választók beszavazták a szélsőjobbot a hatalomba, amibe Ausztria majdnem belerokkant, miért akarjuk ugyan ezt az utat végigjárni és az ő üzletmenetüket is kockáztatni?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.