2015. december 16., szerda

FONYÓ KÁROLY NÉLKÜL NINCS SZERENCSÉJE A B+N REEFERENCIA ZRT-NEK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: csikaszbrigitta
2015.12.16.


V
alószínűleg olcsón akarta takaríttatni a Készenléti Rendőrség (KR) Központi Gazdasági Ellátó Igazgatósága budapesti ingatlanait, mert a pályázó cégek mindannyian magasabb árat adtak a KR által becsültnél, így az eljárás eredménytelen lett. Az induló társaságok között volt a B+N Referencia Zrt., amely idén májusig még Simicska Lajos üzlettársához, Fonyó Károlyhoz kötődött.

Hat budapesti épület – összesen 12 757 négyzetméter – rendszeres takarítására írt ki hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást a Készenléti Rendőrség. Az ingatlanok között található a VIII. kerületi Mosonyi utcai vagy a Vágóhíd utcai kiképző központ is. Három cég pályázott: a S. O. S Alfa Kft, az UNISZOL Létesítménygazdálkodási Zrt., illetve a B+N Referencia Zrt. a PMF Zrt-vel és a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft-vel közösen.
Az eljárás eredménytelen lett – derült ki a Közbeszerzési Értesítőből  -, mivel egyik pályázó sem tett megfelelő ajánlatot. Valószínűleg azért, mert a KR úgy becsülte, hogy a takaríttatás értéke nem haladja meg a nettó 25 millió forintot. Azt nem tudni, hogy a cégek számításai nagyon magasak voltak a KR-éhoz képest vagy csak minimálisan lőttek fölé. Mindenesetre elesett a munkától a B+N Referencia is, amely idén májusig Fonyó Károlyhoz kötődött az üzletember tulajdonában lévő Mundus Invest Zrt. révén. Hét hónappal ezelőtt azonban a Mundus megvált üzletrészétől. Ismert, Fonyó Simicska Lajos üzlettársa.
A Mundus távozása nem hozott szerencsét a B+N Referenciának, ugyanis két hónapja – mint a VS.hu megírta – a BKV arra hivatkozva mondta ki eredménytelennek a takarítási feladatokra kiírt közbeszerzési eljárását, hogy az egyik pályázó veszélyeztette az eljárás tisztaságát. Korábban, többször is nyert a BKV tenderein, így 2012 októberében 92,5 millió forintos megbízást szerzett járműtakarításra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.