2015. december 11., péntek

HANUKA: EGYÜTT ÜNNEPELT IZRAEL A HÓMAN SZOBOR FELÁLLÍTÓIVAL

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2015.12.11. 


Olyan szép ez, hogy  el is morzsolunk egy könnycseppet a szemünk sarkában. A harmadik hanuka gyertya meggyújtása kapcsán fogadást adott Izrael budapesti nagykövete. Együtt mosolygott Lévai Anikó, kipával a fején Szijjártó Péter. Eközben néhányan a télben dideregve próbálják megakadályozni egy antiszemita politikus szobrának felállítását. 
Egy brancs maguk - mondta a börtönőr A tanúban, Bacsó Péter örökbecsűjében.
És tényleg van olyan, amikor a mi kis kávézónkban nehezen tartjuk bent a hányingert. Értjük mi, hogy diplomácia, meg jön a meghívó, illik odamenni és a kapcsolatok fenntartása is fontos. Nem is beszélve, hogy egy ilyen rendezvény egyúttal félhivatalos találkozó, ahol néhány dolog megbeszélhető. És persze, hanuka. Legyen békesség és szeretet. 
Azért hadd émelyegjünk a sajtóban megjelent fotók láttán, ahogy a nagykövet oldalán Orbánné tartja a gyertyát. Orbánné, akinek férje manapság már sorosozik...
Nyilván feledésbe merült ez ünnepi pillanatban Prohászka Ottokár szobra, meg a Horthy-emlékművek, a gábrieles förmedvény, nem is beszélve a nemzeti alaptantervbe beszuszakolt antiszemitákról.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.