2015. december 1., kedd

HEJ (POKORNI) ZOLIKA, MIÉRT VAGY TE KATONA!

GEO BLOGJA
Szerző: Geo


(A Hej, Dunáról fúj a szél... c. dallamra)
Hankiss Elemér nyomán bennem is megfogalmazódott, hogy alapvető társadalmi kérdésekről csak úgy lehet megoldásra jutni, ha az erről szóló társadalmi vitákat kivonjuk a napi politikai csatározások rövid távú, "zéró összegű" játszmáiból.
"Oktatási ellenreform hamis jövőképpel" címmel beszélgetett Náray-Szabó Gábor (egyetemi tanár), Pokorni Zoltán (a Fidesz alelnöke, korábbi oktatási miniszter), Szabó Szabolcs (országgyűlési képviselő, Együtt), Darvas Ágnes (egyetemi docens). Akit érdekelnek a szakmai részletek:https://www.youtube.com/watch?v=N6sLCt9UeR8&feature=em-subs_digest-g vagy:http://nol.hu/belfold/nagy-a-baj-a-magyar-oktatassal-es-meg-nagyobb-lesz-1577165
Kiderült, hogy szűk 1 óra alatt megegyezés-közeli helyzetig jutottak el.
Amit az esélyegyenlőség, szegregáció-ellenesség, oktatás témájában most kiemelendőnek tartok: minél korábban kell kezdeni, be kell vonni a családokat. 
Az oktatást járási/kistérségi keretekben kell szervezni - ez az a nagyság, ami ehhez megfelel, ahonnan még átláthatóak a helyi viszonyok és valós igények. Az állami bürokrácia ezt nem képes ellátni - ezért szükség van szakmai/civil szervezetekre is.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.