2015. december 14., hétfő

ÍGY HANTÁZOTT ORBÁN A FIDESZ KONGRESSZUSÁN

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2015.12.14.


Az egy hónappal későbbre tolt Fidesz-kongresszuson semmi meglepő nem történt, a kötelező néhány ellenszavazat mellett ismét Orbán Viktort választották meg a párt elnökének.
Nem csak a kongresszus nem hozott átütő fejleményt, de Orbán Viktor beszéde sem: aminiszterelnök retorikája nem tért el az elmúlt hónapok beszédeitől, ostorozta az Európai Uniót, a magyar politikát és a gazdaságot sikeresnek találta. Támadta a liberalizmust, és természetesen ismét a menekültkérdés került a középpontba.
Sok igazságtartama ezúttal sem volt beszédének, de már régóta tudjuk, hogy ez nem is lényeg: a miniszterelnök mindenképpen fenn akarja tartani a háborús retorikát, és olyan nacionalista államférfi szerepét játssza, aki megvédi a magyarokat a veszélyektől, legyen az külső, vagy belső ellenség. 


Orbán Viktor nem először csapja ki a hantamétert az elmúlt 1 hónapban. Alig pár héttel ezelőtt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában adott egy nagyon emlékezetes interjút. A kormányfő retorikája azóta sem változott, és a Fidesz-kongresszuson tartott beszéde is tartalmazott jó pár hazugságot és csúsztatást, miközben az olyan fontos témákat, mint például az oktatás vagy egészségügy rendbetétele, kerülte. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.