2015. december 21., hétfő

ÍGY PRÓBÁLJA LEPLEZNI A FIDESZ A SAJÁT BUKÁSÁT

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző:
2015.12.21.


Minden akciója. Minden megszólalás. Minden erőlködés. Most éppen a "nőknek a konyhában a helye, és szüljenek" kampány megy. Előzőleg menekültes kampány volt. 
Igazi izzadtságszag füstöl kifelé a Habony-Rogán-Orbán politikai marketinggyár kéményein. és ez most nem a rengeteg kokó, a kurvák és az éjjeli bulik miatt van, hanem mert folyton mondani kell valamit.

Folyton csatába kell menni valami ellen.
De csak szájjal. Közben a kéz mást csinál. Tessék figyelni!

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" – így kommentálta a miniszterelnök, hogy a Wikileaksről kiszivárgott amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond.

A folytonos kampánynak nem csak az a célja, hogy a kormányzás általános bukásáról - a Fidesz kormány-képtelenségéről - terelje el a figyelmet, de
  1. ezekkel a témákkal a Fidesz jelöli ki a küzdőteret.
  2. A Fidesz alakítja ki az uralkodó narratívát,
  3. ezzel az ellenzéket és az ellenvéleményeket is ő jelöli ki. 
Az ellenzéknek az lehet az egyetlen sikeres stratégiája, ha nem belemegy a Fidesz által felhúzott küzdőtéren a felkínált lehetőségekbe, hanem a küzdőtéren kívül, a saját témáiban kezdi el megszorítani a kormányt. Ezekben a témákban - mindjárt leírunk párat - ugyanis teljes a kudarc, teljes a Fidesz bukása. A számok, a történetek magukért beszélnek. 

Folyton megy Fidesz-kampány, hogy a lényegre ne figyeljünk. De mi a lényeg? Mire figyeljünk? Milyen területeken bukott meg a Fidesz hat év alatt?

ITT OLVASHATÓ

6 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.