2015. december 24., csütörtök

KARÁCSONYI TÖRTÉNET: KÖSZÖNJÜK, HOGY SZÉPPÉ TETTÉK ANDREA ÜNNEPÉT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2015.12.24.


Alig több mint egy héttel ezelőtt írtam egy cikket Rácz Andreáról. Andrea akkor végső kétségbeesésében keresett meg minket. Az otthonában nem volt sem áram, sem fűtés, és épp akkor zárták el azt a közkutat, ahonnan addig vizet tudott hozni magának. Míg a körülötte élőknek mind volt saját, fúrt kútjuk, neki erre nem volt pénze, sőt, közműtartozása miatt még az önkormányzattól sem kapott segítséget.

Andrea rákos beteg, otthon van, havi 26.600 forintból él. Munkája nincs, alig bír járni, a kezelések miatt gyakran annyira rosszul érzi magát, hogy felkelni sem tud.
Amikor megírtam a történetét, bíztam benne, hogy talán a legnagyobb problémájára, vagyis arra, hogy nincs otthon egyáltalán vize, tudunk valahogy, együtt megoldást találni.
Múlt hét kedden jelent meg a cikk. Másnap Andrea írt nekem egy levelet, amiben szerette volna megköszönni, hogy ennyien segítettek neki. Én is rengeteg levelet kaptam, amiben sokan ajánlották fel a segítségüket. Ismeretlen emberek, akik csupán azért, mert elolvasták a cikket, szerettek volna segíteni. Úgyhogy hihetetlen nagy örömmel mondhatom: sikerült.

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze. Már másnap visszakötötték az áramot a lakásban, néhány nappal később rendezték a közműtartozást, Andrea gyógyszereit is sikerült megvenni, lett tűzifa, tartós élelmiszer, és még szekrény is került a jóformán bútorozatlan lakásba. És ami mindennél fontosabb: lesz kút is, amint kifúrják, vagyis hamarosan. Andrea emellett a beérkezett adományok felét lekötötte a bankban, hogy legyen tartalékja is. Az egyik adományozó azt írta nekem, azért utalnak annyit, amennyit, hogy ne csak a közműtartozást és a kutat tudja Andrea kifizetni, „de maradjon karácsonyra is.” Azt hiszem, ennél szebb, emberibb üzenetet nem is írhattak volna. És igen – Andreának így szép lesz a karácsonya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.