2015. december 26., szombat

MI A NEVED, ZSIDÓ?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Para-Kovács Imre
2015.12.24.


Amikor a Fidesz (Orbán Viktor) úgy döntött, hogy liberálisból – rövid nemzeti liberális kitérő után – konzervatív jobboldali párt lesz, akkor megörökölte az MDF rettenetes tagságát, ellopta a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt – nem kevésbé szörnyű szimpatizánsait, ismeretlen területre tévedt, ahol nemzeti mítoszok, legendák és abszurd vágyak határozzák meg a közös gondolkodást, valamint a döglődő MIÉP-ből is vastag sugárban hömpölyögtek visszafelé a nemzeti radikálisok (így nevezik magukat a Horthy- és nyilas szimpatizánsok mifelénk), azaz hirtelenjében valamit ki kellett találni, nehogy szétszéledjenek. Elsőre ez egyáltalán nem sikerült, pedig a stratégia már akkor is készen állt: nem mondani semmit, nem foglalni állást semmiben, ami sértő, esetleg megalázó a másik oldal, vagy a magyar kisebbségek számára, elkerülni minden ilyen jellegű konfliktust, és ha valaki sarokba szorítja őket, akkor arról hadoválni, hogy a Fidesz meghaladta már az urbánus-népi és egyéb szembenállásokat, nincs itt semmi látnivaló, nincs mitől elhatárolódni, mert aki üvöltve zsidózik valami tüntetésen, az nem politikailag zsidózik, csak úgy magán.

A magyar rasszisták és antiszemiták nem csak a könnyen azonosítható neonyilas pártocskákban gyűlnek össze, hanem szépen elosztva – főleg jobboldalon, de természetesen elismerem, hogy baloldalon is akadnak szép számmal passzív zsidó- és idegengyűlölők, őket azonban nem ez a gyűlölet határozza meg, csak ezt hozták otthonról, vagy a kortárs csoportból, aztán bennük maradt.

Mérvadó kutatások 30% környékére teszik a magyar antiszemitákat a társadalomban, azaz jelentős, el nem hanyagolható tömegről van szó, amit a Fidesz nem engedhetett elszéledni. A Fidesz (Orbán Viktor) viszont nem antiszemita, hiába vádolják ezzel mostanában egyre gyakrabban. Ezek az emberek összekeverik az antiszemitizmust azzal a törtetéssel, ami simán átgázol zsidókon, nőkön, romákon, magyarokon, norvégokon is, ha a hatalom megtartása vagy a baráti kör feltőkésítése ezt követeli meg, azaz a kormánypárt csont nélkül beleáll az antiszemita propagandába, ha arról van szó, miközben ebben ugyanúgy nem hisz, mint a kereszténységben, nacionalizmusban, liberalizmusban, konzervativizmusban, de még a populizmusban sem. Sajnos a 30% magyar antiszemita gyakorta belekényszeríti a pártot antiszemiták ajnározásába, de erről bizony nem a Fidesz tehet, hanem a magyar lakosság politikailag aktív többsége, mert amennyiben liberális jelszavakkal, vagy kommunista szólamokkal lehetne a hatalomban megmaradni, akkor holnap reggeltől Orbán Viktor vidám liberális vagy harcos kommunista lenne. Illetve nem lenne.

A lényeg az, hogy bármilyen ideológiával, előítélettel vagy eszme iránti hűséggel vádolják ellenfelei, az szükségszerűen nem igaz, mert sem elvek, sem előítéletek, sem eszmék nem befolyásolják a fenti két célja végrehajtásában.

ITT OLVASHATÓ

Karácsonyi ráadás:

Magyar évszázadok 47. A zsidótörvények 1.


Magyar évszázadok 47. A zsidótörvények 2.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.