2015. december 30., szerda

MI VAGYUNK AZ ÁTLAG: ANDY VAJNA, ÉN ÉS A SZOMSZÉD

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Edgar
2015.12.30.


Mindenki nyugodjon meg, dőljön hátra és élvezze az anyagi biztonságot! A jegybank bejelentette: minden egyes magyar háztartás nettó 7,7 millió forint megtakarítással büszkélkedhet.

Innen is csókoltatom Matolcsy Györgyöt, aki szép, mint egy rózsabimbó és legalább annyira okos is szerencsére. Én most végigkérdeztem a családom tagjait, ki rakta be a fehérneműi alá a család pénzét, de senki nem vállalta.

Ebből azt a következtetést vontam le: nekünk momentán nincs 7,7 milliónk. Kérdeztem a szomszédot, de nekik sincs. Pedig elméletileg neki 15,4 milliójának kellene lenni, akkor nekünk nulla és átlagban kijönne a 7,7 millió. De nem jön ki. Merem állítani, ha végigkérdezném az utca összes családját, akkor sem járnék sokkal közelebb az igazsághoz. Tehát mi nem tartozunk az átlagba, pedig nem is lakunk a szegényebb régióban, ezzel ellentétben kifejezetten gazdag környéken élünk. Mégis így jártunk.
A kérdés csak az, hogy akkor hogy jön ki ez a családonkénti 7,7 millió? Persze, tudom, jártam iskolába. Átlagot úgy számolunk, hogy összeadjuk, elosztjuk. A jegybank és Matolcsy György szerint a magyar háztartásoknak 39 574,4 milliárd forintja volt az idén, de mivel adósságok is voltak (meg vannak is) azt levonjuk az összegből, elosztjuk a háztartások számával és így jön ki az, hogy mindenkinek van 7,7 milliója. Ha akarja, ha nem...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.