2015. december 31., csütörtök

MILYEN VOLT 2015? - AHOGY A HVG PUBLICISTÁI LÁTJÁK (2. RÉSZ)

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2015.12.31.


Az óévről szóló vélemények második csokrát nyújtják át a hvg.hu szerzői. Igazából még sok cikket lehetne megtölteni 2015-ről, mivel abszurditásokból nem volt hiány. Mi volt az év tudatmódosítója, és ki a Rambója? Ki számított a legnagyobb műkincsgyűjtőnek, és ki nemzeti hősnek? Összeállításunkból most mindezt megtudhatja.

Az év tudatmódosítója

Az emberiség a történelem kezdete óta keresi, milyen szerrel tudna kicsit kilépni a hideg, sarkos, kellemetlen valóságból. Jelentős irodalma van az államilag támogatott kábítószereknek is a vallásos tébolytól a szómáig. Magyarország kormánya a közmédiát szemelte ki erre a célra, évi nyolcvanmilliárdos költségvetéssel, de végül is egyre biztosabban tudjuk róluk, hogy a drog pártján állnak. A köztévé megújulása parádés poénviharral kezdődött: csetlő-botló technikusok, saját nyelvükben hétszer felbukfencező riporterek, éjjeli napsütés, meg időnként az őszinte, fekete sötétség. Ezt megfejelték azzal, ahogy meg is sértődtek a gúnykacajon, és még nagyobbakat hazudoztak arról, hogy a Kubatov-lista 60+ korosztályában mekkorát mentek, valamint arról, hogy aki őket kiröhögi, az rasszista. Mindezt két ocsmány (és persze koholt hülyeségekből levezetett) migránsozás közben, természetesen: ha már hányunk, akkor sugárban.

A cég azóta stabilan berendezkedett, továbbra is néhány egyetemre való közpénzt szándékoznak felzabálni minden évben, munkamódszerükről pedig elég annyi, hogy képesek elhallgatni az amerikai nagykövetet is, és még nekik áll feljebb. Büszkeségüket alighanem az táplálja, hogy ilyen ravaszul megélnek ekkora nulla létükre, más okuk ugyanis erre nincsen, lévén, hogy kicsiny kábeltévék is vihogva előzik meg őket nézettségben. A magyar állami média tehát érdekes színfolt a drogok között, de sikere kétséges: a marihuánaszármazékok fogyasztóinak táborát mintegy félmilliósra becsülik hazánkban, ennek alig több mint ötöde jár a közhíradó vályújához rémhírekért. A fű azonban illegális, az MTVA pedig nem az, noha mentális kockázatai kétségkívül sokkal súlyosabbak, és többe is kerül...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.