2015. december 2., szerda

NYOLC WOODY ALLEN FILM, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI

ORIGO FILMKLUB

Szerző: FILMKLUB


Hogy kinek melyek a kedvencei Woody Allen eddigi 45 filmjéből, többet elmond róla, mint a legtutibb személyiségteszt. A Zelig és A rádió aranykora önmarcangoló és nosztalgikus típusoknak. Káprázatos holdvilág és A varázsige: I Love You a dacos életigenlőknek, Bűnök és vétkek, Kasszandra álma a mizantrópoknak. Fogd a pénzt és fuss!, Banánköztársaság azoknak, akik csak nevetni akarnak, Vicky Cristina Barcelona és Férjek és feleségek pedig azoknak, akik nem hisznek a párkapcsolatokban. Akárki akármelyiket is tartsa a legtöbbre, egy biztos: Woody Allen minimum a harmadik fénykorát éli most, nyolcvanévesen. Mi ezt a nyolc filmjét vinnénk magunkkal az űrbe...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Tegnap láttam egy nagyon jópofa, nagyon tipikus Woody Allen gondolkodásmódot tükröző fimet: ő írta és rendezte, számomra eleddig ismeretlen színészek játszották, de nagyon szórakoztatóan. "Éjfélkor Párizsban" a címe. Ha valaki valahol megtalálja, érdemes megnézni.
    A filmklubban, ahol vetítették, utána az elemző azt fejtegette, hogy Amerika milyen szinten igyekezett az amerikai kultúrát elterjeszteni Európában is: filmek, könyvek, és nem utolsósorban a jazz európai térhódításának elősegítésével. Nos, ez a film valamiféle visszarendeződés igénye: egy XXI. századi amerikait rabul ejt Párizs, méghozzá nem hétköznapi módon.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.