2015. december 10., csütörtök

ORBÁN UGYANAZT MONDJA, AMIT TRUMP

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2015.12.10.


Óriási a felháborodás Amerikában és a világban Donald Trump legutóbbi kijelentése kapcsán, miszerint Trump megtiltaná muszlimok bevándorlását Amerikába. A vallási diszkrimináció és a kollektív bűnösség elvének ez a brutálisan primitív alkalmazása szinte példátlan a világban. Kivéve egy esetet: Orbán Viktort. Orbán  ugyanazt mondja, amit Trump: egyetlen szíriai menekültet sem fogadunk be. Az általa elmondottakból világosan kiderül, hogy a menekülteket muszlim vallásuk miatt nem fogadja be Magyarország. Keresztény menekültek jöhetnek, muszlimok nem.
Trump megszólalását tiltakozó cunami követte, az emberek másról sem beszélnek most már az utcán, hogy ez az ember minősíthetetlen és szalonképtelen figura, “egy bunkó”. A republikánus párt valamennyi elnökjelöltje elhatárolódott a kijelentéstől. Többen kijelentették, hogy ez a legutóbbi megnyilvánulása bizonyítja, hogy Trump alkalmatlan az ország vezetésére, és veszélyt jelentene a világra. Amerikában 6 millió muszlim él, az Amerikában élő muszlimok kevesebb lövöldözést és mészárlást követnek el, mint más amerikaiak.
Felhívják a figyelmet arra is, hogy ha ma a muszlimokat tiltják ki Amerikából, akkor holnap kitilthatják a zsidókat, a keresztényeket, a melegeket vagy a szőkéket. Elfogadhatatlan, hogy egy ország elsőszámú vezetője vallási alapon különböztessen meg embereket, és kollektív bűnösség alapján diszkriminálja őket. Trumpot a konzervatív amerikaiak többsége is fasisztának nevezi a kijelentése után...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.