2015. december 28., hétfő

PALM SPRINGS, A SZTÁROK OTTHONA

KÍVÜL TÁGASABB BLOG
Szerző: Kívül tágasabb
2015.12.28.


A múlt század húszas éveiben gyakorlatilag porfészek volt Palm Springs, amit aztán az amerikai filmipar felfutása emelt a mai helyére. Hollywood közelsége ugyanis felettébb jót tett a településnek, mindjárt el is meséljük, miért.

Palm Springs kevesebb, mint 200 km-re van Hollywoodtól, aminek azért is van jelentősége, mert anno elterjedt gyakorlat volt, hogy a nagy filmstúdiók egy úgynevezett „Kétórás Szabályt” iktattak be a szerződésekbe, ami azt jelentette, hogy ennyi időn belül oda kellett érni a forgatásra, ha még gyorsan be kellett pótolni (vagy újraforgatni) egy jelenetet.

A sztároknak éppen ezért jött kapóra Palm Springs, ami egyrészt nem volt a nyüzsgés kellős közepén, azaz volt némi magánéletük is, viszont elég közel volt ahhoz, hogy megfelelhessenek szerződéses kötelezettségeiknek.

Emellett a ma nagyjából 50 ezer lakosú település kitűnő éghajlatával is vonzotta oda a sztárokat: mivel sivatagi éghajlatú, ezért alig van csapadék (egy évben maximum 20 nap esik), száraz meleg az idő, olyannyira, hogy a fagyot hírből sem ismerik.

Nyáron gyakorlatilag soha nincs hűvösebb 23 Celsius foknál, de az átlaghőmérséklet télen is 12-13 fok körül alakul (nyáron 35-38 fok). Palm Springs fő bevételi forrása a turizmus és a szerencsejáték, a kaszinók, és emellett a fesztiválok...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.