2015. december 29., kedd

RAJTUNK MÚLIK, HOGY LESZAVAZZUK-E A KÁROS OLIMPIÁT ÉS LIGET-PROJEKTET!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.29.



A Budapesti Választási Bizottság pár hete átengedte a Városliget beépítéséről és a budapesti olimpiáról szóló népszavazási kezdeményezést, ha minden jól megy, heteken belül elkezdődhet az aláírásgyűjtés. Ezzel nem egy, hanem két kampánynak adott egyszerre szabad utat a testület. Így tehát az aláírásgyűjtéssel és a népszavazás kiírásával először visszaszerezhetjük a döntés jogát, megmutathatjuk, hogy igenis ragaszkodunk ahhoz, hogy ne a fejünk felett, ne rajtunk átnyomva szülessenek a politikai döntések, majd a népszavazás napján dönthetünk arról, hogy óriási, száz- vagy akár ezermilliárdos presztízsberuházásokat akarunk-e a pénzünkből, vagy azt, hogy a mindennapi életünket befolyásoló dolgokra, mondjuk az oktatásra, az egészségügyre vagy az állami dolgozók bérére menjen-e el inkább ez a pénz.

Nyilvánvalóan a procedúra ezzel a döntéssel még nem ért véget, lehetőség van bíróságon megtámadni a népszavazási kérdést, de valószínűtlen, hogy a bíróság másként döntene. Ha pedig jogerőre emelkedik a Budapesti Választási Bizottság döntése, jöhet a 30 nap, ami alatt össze kell gyűjteni a 150 ezer -150 ezer aláírást Budapesten.

És ez nem csupán azért lesz nehéz, mert kevés idő van rá, és mert csak budapestiektől gyűjthetnek, hanem azért is, mert míg az olimpia kérdése a civilek, vagyis a Vastagbőr blog alapítóinak kezében van, addig a városligeti kérdés a Párbeszéd Magyarországért és Karácsony Gergely kezében, akinek álláspontja viszont nem egyértelmű az olimpia ügyében. A kérdés az, hogy először a NER óta együtt tud-e működni egy párt a civilekkel egy valóban fontos ügyben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.