2015. december 28., hétfő

TARLÓS ELHIDEGÜLT

DOKU BLOG
Szerző: doku.blog.hu
2015.12.28.


A berlini polgármester levelet írt Budapestre, amelyben az Eurogames támogatását kérte. 2012-ben ugyanis Budapestre tervezték a "meleg olimpiát". Tarlós nem köntörfalazott: egyáltalán nem támogatja, maximum eltűri a rendezvényt. Berlin Budapest testvérvárosa. 
A két levél: 

BERLIN KORMÁNYZÓ POLGÁRMESTERE Budapest főpolgármesterének
 


Tarlós István úr részére
Városház u. 9.-11.
1052 Budapest, Magyarország
2011. augusztus 31. 

 
Kedves Kolléga! 


2012. nyarán Budapest rendezi a 14. EuroGames-t. Nagy örömömre szolgál, hogy Berlin testvérvárosa ad otthont ennek a nagy homoszexuális-leszbikus sporteseménynek, több száz sportoló részvételével, amelynek fényét a Duna menti főváros szépsége is emel.

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportegyesületének szervezésében a melegek és leszbikusok európai bajnoksága ez egyszer meghaladja előírásait, így nem csak a legjobb sportteljesítmények elérését célozza meg, hanem a saját nemükhöz vonzódó emberek elfogadtatásának megerősítését is lehetővé teszi.

Különféle származású, felekezetű és életmódot folytató fiatalok találkoznak, egyenjogú versenyeken mérettetnek meg egymás ellen, de nem csak a győzelemért versengenek, hanem egyben a diszkrimináció leküzdéséért is.

Budapest számára lehetősége nyílik arra, hogy első kelet-európai városként a EuroGames által a saját nemükhöz vonzódó emberek iránt tanúsított tolerancia és elfogadás szimbólumává váljon.

Egyet értek a EuroGames céljaival és meggyőződésem, hogy Budapest újra számos új barátságot köt és további lépéseket tesz annak érdekében, hogy a más életmódot folytatókkal szemben nagyobb tisztelet és megértés alakulhasson ki.

Nagy örömömre szolgálna, ha ezt a sportesemény Ön és munkatársai támogatásáról biztosítaná.

Barátsággal:
Klaus Wowereit


Tarlós István válaszlevele:

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.