2015. december 12., szombat

TÉNYLEG SENKIT NEM ÉRDEKEL A DOLGOZÓK ÁLLAMI KIZSÁKMÁNYOLÁSA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.12.


Csütörtökön a szokásos kormányzati sajtótájékoztatón eresztette meg Lázár János a pedagógusokat lesajnáló, a munkavállalók jogait semmibe vevő, vadkapitalista szavait. A helyszínen 40 újságíró ült, és a nem éppen ellenzéki Origón kívül senki se tartotta fontosnak megírni ezeket a szavakat, csupán a szintén nem éppen ellenzéki TV2 vágott belőle be 10 másodpercet a híradójába.
Mi pénteken megírtuk, mi a probléma azzal, amit Lázár mond, hogy veszi ezzel semmibe a munkavállalókat, hogy tekinti őket választópolgárok helyett alattvalóknak. És nagyjából ennyi is lett a következménye annak a kijelentésnek, hogy a pedagógusok csak ne tiltakozzanak, mert nincs joguk megválasztani a munkáltatójukat, és senkit sem érdekel, ha egy munkavállaló nem szereti a munkahelyét. Ennyi lett a következménye azoknak a mondatoknak, melyek szerint a kormányra helyezett nyomás azért elfogadhatatlan, mert nehogy már a farok csóválja a kutyát, tehát nehogy már a választó mondja meg a politikusnak, nehogy már a dolgozó követeljen normális munkakörülményeket és fizetést.
De ez, úgy tűnik, csupán az olvasókat (hiszen 50 ezren olvastátok a cikket) és minket érdekelt, egyetlen másik médiatermék sem kívánt ezzel foglalkozni, egyetlen párt se kérdezett rá Lázárnál, mégis hogy gondolja ezt, egyetlen szakszervezeti vezetőnek sem akadt fenn a szeme a mondottak hallatán.
Persze ez nem meglepő, a szakszervezetek halottak, a politikai, gazdasági és médiaelit nagy része pedig nem is tartja felháborítónak azt a gondolatot, hogy a dolgozóknak kuss legyen a neve. Nem is érti azokat a problémákat, amiket az ilyen hozzáállás nem csak az egyes embereknek, hanem a gazdaságnak és a társadalomnak is okoz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.