2015. december 14., hétfő

TETTÉL BÁRMIT A FIDESZ ELLEN?

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2015.12.13.


Öntömjénező, a Magyar Dolgozók Pártjának kongresszusaira emlékeztető, bornírtságukban is hasonlóan rettenetes beszámolók érkeznek a Fidesz kongresszusáról. A Facebook-ellenzék háborog, de azért adódik itt néhány kérdés:

Tettél-e bármit, kávéházi olvasó? Kimentél az utcára, amikor ellopták a magánnyugdíjadat? Kimentél az utcára, amikor kiderült, egymást kell feljelenteni a pedagógusoknak? Kimentél az utcára, amikor 80 milliárdért csináltak maguknak állami televíziót? Kimentél az utcára, amikor kiderült, Mészáros Lőrinc, meg Lévai Anikó, meg az Orbán-család földet, bányát vett? Kimentél az utcára, amikor Orbán stadiont épített a pénzedből a háza mellé? Kimentél az utcára, amikor kiderült, anyádat nem operálják meg, mert nincs rá pénz? Kimentél az utcára,amikor kiderült, hogy lábnélküli rokkantakat minősítettek járóképesnek? Kimentél az utcára, amikor Kövér magánhadsereget csinált az országgyűlésben? Kimentél az utcára, amikor elkezdték osztani egymás között az állami földeket? Kimentél az utcára, amikor bevezették a negyven új adót? Kimentél az utcára, amikor tönkretettek trafikosokat, hogy a haverjaiknak adják az üzletet? Kimentél az utcára, amikor televíziós stábokat, újságírókat tiltottak ki a Parlamentből és a Fidesz-rendezvényeiről? Kimentél az utcára, amikor kitették az első gyűlölködő plakátokat? Kimentél az utcára, amikor Horthy-szobrot emeltek és háborús bűnösőket tettek be az alaptantervbe? Kimentél az utcára, amikor tízszeresére emelték a tandíjat és a Te gyereked emiatt nem jutott be? Kimentél az utcára, amikor Rogán eladta a belvárost, amikor Szijjártó a fizetése többszöröséért vett villát? Kimentél az utcára, amikor Vajna adókedvezményt kapott a kaszinóira? Kimentél az utcára, amikor egy harmadosztályú presszótervező alá tolták a kulturális támogatásokat? Kimentél az utcára, amikor Polt el sem indította a feljelentett fideszesek elleni vizsgálatokat? Kimentél az utcára, amikor azt látod: hazudnak a szegénységről? Kimentél az utcára, amikor láttad, hogy az egész Fidesz-vezérkar nyakig ül a Quaestor-botrányban? Kimentél az utcára, hogy megtudd, kiket tiltottak ki Amerikából korrupció miatt? Kimentél az utcára, amikor Orbán veje üzletelni kezdett? Kimentél az utcára, amikor az unió felfüggesztette a magyarországi támogatásokat? Kimentél az utcára, amikor levették az uniós zászlót a Parlamentről? Kimentél az utcára, amikor arról értesültél, hogy ebben az országban egyre több gyerek éhezik? Kimentél az utcára, amikor olyanoknak adtak szavazati jogot, akik nem vállalják idehaza a döntésük következményeit? Kimentél az utcára, amikor megszálltak minden ellensúlynak szánt intézményt? Kimentél az utcára, amikor félni kezdtél, hogy elvesztheted az állásod, mert kiállsz egy ellenzéki formáció mellett? Kimentél az utcára, amikor gyereked, unokád költözött el és Te zokogtál, hogy talán sosem tudod őt már magadhoz ölelni? Kimentél az utcára, amikor hatodszpr adták át a Várbazárt és százmilliárdot tettek félre, hogy Orbán a Várba költözhessen?

Miért van az, hogy a lengyelek ripsz-ropsz összehoznak egy ötvenezres tüntetést a szélsőjobbra forduló kormányuk ellen? A magyar ennyire béna lenne? Azt gondolod, hogy a pártok a hibásak? Akkor miért nem mentél, amikor civilek hívtak? Tudod, hogy ha a pártok hívnak és kimész, legalább az aktív ellenzéket támogatnád?

Mitől félsz még mindig? Polgárháborútól? Hogy Orbán emberei utánad nyúlnak? Tényleg azt gondolod, jobb ez a világ, mint a 2010 előtti? Vagy csak elfásultál? Beletörődtél?

Akkor elmondom: nélküled nem fog menni. Ezek addig maradnak,amíg hagyod. Ha kell, minden törvényt átírnak, hogy Orbán maradhasson. Ha kell, bármire képesek lesznek, Egy dologtól félnek: a tömegtől. Rajtad múlik, alkotsz-e tömeget. Az ország egyre mélyebbre süllyed. A döntés a Te kezedben van, hogy megmented-e, vagy hagyod tovább zülleni és hagyod, hogy egy bűnszövetkezet az unokáid életét is tönkretegye...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.