2015. december 21., hétfő

WHAT THE FAQ - TERESKOVA NAGY KRISZTA X-T

RECORDER BLOG
Szerző: RECORDER
2015.12.21.


Nagy Kriszta képzőművész-előadó 1989-ben indította Tereskova nevű remek zenekarát, amely négy lemez (UFO - 1995, Ne mondd rám - 1998, Koncert Mix Best Of - 2000, Illegális szerető - 2001) kiadása után 2015. november 7-én a G3 Klubban tartotta búcsúkoncertjét. A sokszor provokatív, többek által botrányosnak nevezett, jelentős alkotásokat készítő művész éppen Berlinben szerepel Orbán Viktor-sorozatával, továbbá legújabb, testre írós munkáiból jónéhány a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben január 22-ig látható a Rendezetlen nőügyek című csoportos kiállításon.

Mi a legkorábbi emléked?
Kétéves vagyok, bölcsiben, egy orvost várunk, aki majd megvizsgál minket, hogy minden rendben van-e, és én megismerem őt, Dósa doktor bácsi az én gyerekorvosom volt, hozzánk járt, s örültem, hogy ő az, az én doktor bácsim. Ez nyugalommal töltött el és éreztem, hogy kiváltságos vagyok. Jó volt.

Mi volt a gyerekként elkövetett legnagyobb hülyeséged?

Nem tudom.

Ha visszamehetnél az időben, milyen tanácsot adnál a tinédzserkori önmagadnak?

Nem kell csak azért járni egy csávóval, hogy te is menő legyél a menő csajok mellett.

Mit jelent számodra a testvér fogalma?

Erről nem akarok beszélni.

Mit jelent számodra az újrakezdés?

A mindennapokat.

Te miben hiszel?

Az igaznak levésben, Isten suttogásában a félelem üvöltése közt. A halált megvető bátorságban. A folytonos tanulásban. Abban, hogy az élet szenvedés és a szenvedés maga az élet, ahogy Hamvas mondja...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.