2016. január 24., vasárnap

10+1 LEGFONTOSABB TIPP AZ AUTÓBÉRLÉSHEZ

HELLO MAGYAROK BLOG
Szerző: Mátai András
2016.01.24.


Az utazáshoz kapcsolható nagy hármas szolgáltatási körből – repülőjegy, szállás és autóbérlés - biztosan az autóbérlés az, ahol az utazók a legkevesebb használható tapasztalattal rendelkeznek, ahol a legtöbb buktatóval találkozhatnak, és amivel kapcsolatban az embert a legtöbb fejfájás érheti. Ennek okai szerintem a nem csak az országonként, cégenként és lokációnként eltérő szabályozások és árak, hanem az autókölcsönzés opcióinak átláthatatlan káosza is. Annyi változó, tényező és opció van ugyanis, és ehhez annyira eltérő szabály, hogy még a tapasztalt autóbérlőket is képesek újabb és újabb problémák elé állítani. 
Ebben a cikkben a teljesség igénye nélkül szeretném megosztani veletek 10+1 autókölcsönzéssel kapcsolatos legfontosabb tapasztalatomat és tippemet. Az érdekesség ezekkel kapcsolatban az, hogy egyik tipp sem örök érvényű és majdnem mindegyikre én magam tudnék ellenpéldát mondani. 
1. Érdemes-e előre foglalni?
Én azt tanácsolom, hogy igen, de egyáltalán nem biztos, hogy az a foglalás jelenti a számunkra legjobb opciót. A kölcsönző cégek oldalán szinte kivétel nélkül lehet ingyenesen foglalást készíteni, amihez nem kell más csak kb. név és e-mail cím, amivel máris megvan a ’B’ opció. 
Később, amikor megérkezünk a célországba érdemes utána járni, hogy a foglalásunkhoz képest kapunk-e jobb ajánlatot. Ha nem, még mindig ott lesz az előre készített otthoni foglalás.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.