2016. január 4., hétfő

254 MILLIÓÉRT ÍRT TANULMÁNYT AZ MNV-NEK A RECSKI BÁNYA ÚJRANYITÁSÁRÓL A KPMG

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ErdélyiK
2016.01.04.


Egyedüli ajánlattevőként a KPMG nyerte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő villámtenderét.


A kormány még 2013 végén határozott arról, hogy megvizsgálja a 2000-ben vízzel elárasztott, és ily módon ideiglenesen bezárt recski bányatelkek újranyitásának lehetőségét. Szakértők szerint Recsk mintegy 2 milliárd forint értékű rezet, és nagyjából 400 milliárd forintnyi aranyat rejt. 2015 novemberében a HVG írt arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) villámtenderen keres tanácsadót, aki felméri az ásványkincset, és előkészíti a koncessziós jog értékesítését.
A HVG akkor felhívta a figyelmet arra, hogy az MNV közbeszerzése gyorsított meghívásos eljárás, a gyorsítottat pedig szó szerint kell érteni: november 4-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az ajánlattételi felhívás, a jelentkezési határidő pedig november 9. volt.

Vagyis a vagyonkezelő mindössze három munkanapot hagyott a versenyzőknek, ennyi idő alatt kellett összeszedni az alkalmasságot igazoló dokumentumokat, így például 6 speciális tudású szakértő szignált szakmai életrajzát a végzettséget igazoló oklevelek kíséretében, és a referenciaigazolásokat.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.