2016. január 7., csütörtök

6 ESEMÉNY, AMITŐL MEGROGGYANHAT 2016-BAN AZ ORBÁN-KORMÁNY

MENTÁLIS DEFICIT 
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.01.07.



Az éves várakozások, prognózisok nagyjából arra jók, hogy utólag lehessen magyarázni a hülyeséget, többségük nyilván nem jön be. Nem csak a gazdaságban, a politikában is a váratlan események okoznak általában felfordulást, nyilván így lesz ez 2016-ban is.
Ezzel együtt érdemes talán kicsit elmakkozni a legfontosabb kérdésen: mennyi esélye van annak, hogy a Viktor-rezsim idén megrázza a pofonfát. Íme hat olyan esemény, amitől tényleg összefoshatják a fiúk a bokájukat, esélylatolgatás pedig a poszt végén.

1. Komoly gazdasági válság, recesszió

A magyar gazdasággal igazából nincs nagy probléma. Kihagytunk egy csomó ziccert, tönkre vágták a befektetők, potenciális beruházók bizalmát, de ezek a pénzemberek meglepően gyorsan felejtenek, nem moralizálnak, ha azt látják, hogy nincs költségvetési kényszer és nem zavarják a kormány köreit, nem ördögtől való ide hozni a dellát. Az uniós pénzek által táplált  gazdaság lassan, a többi régiós országtól leszakadva, de gurul, nincs benne sok veszély. Viszont elég nagy cumik készülnek több fejlődő országban, az eurózónában is inkább csak átmeneti nyugi látszik és Amerikában is lekonyulhat a növekedés, az ottani tőzsdék már tavaly se bírtak emelkedni. Kína puskaporos hordó, ha robban, nálunk is szopóágra kerül az export, amivel az a szerény növekedés is gyorsan eltűnhet, ami kormányzati lopoda alapját képezi.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.