2016. január 18., hétfő

A DÁN ISKOLAI MODELL

VILÁG ISKOLÁI
Szerző: LIZA
2016.01.17.


Sára Erasmus programmal járt egy dán iskolában, hogy az oktatási rendszert tanulmányozza és olyan példákat hozzon haza, amelyeket érdemes lenne otthon is bevezetni.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karára járok és jártam. Jelenleg mesterképzésre, korábban tanítóképzőre, ahol az angol volt a szakirányom. Azért választottam Dániát, mert angol anyanyelvű iskolába szerettem volna menni, de az egyetem nem állt ilyen intézménnyel kapcsolatban. Dániában viszont magasan kvalifikált az oktatási rendszer és vonzott az északi miliő. University College Lillybelt nevű egyetemre jártam, de nem tanítóként, hanem mint szoc./gyógypedes. Az osztályom egy internacionális Erasmus közösség volt, 32 diák, 19 országból. (pl. Kongó, Japán, Litvánia, Hollandia, Spanyolország, stb) Nagyon gyakorlatias volt az oktatás, maximálisan kiegészítette tanulmányaimat és rengeteg fantasztikus élménnyel gazdagított! Emberileg is jóval több lettem általa. Az ezt megelőző nyarakon EF Education programmal töltöttem hosszú heteket Brightonban és Cambridge-ben. Amelyeken szintén nagy hatással voltak rám.
Írásom fő témája olyan dán oktatási módszerek bemutatása melyeket itthon is lehetne alkalmazni a gyerekek körében. Központban a természet megismerése, környezetvédelemre és a természet szeretetére való nevelés áll. – Ez a dán óvodában és az iskolában is fontos részét képezi a mindennapoknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.