2016. január 23., szombat

A FIDESZ CÉLJA: KORLÁTLAN HATALOM

Y-GEN BLOG
Szerző: András Zentai
2016.01.23.


A Fidesz a terrortörvénnyel kimutatta a foga fehérjét, senkinek nem lehet kétsége, hogy a céljuk a korlátlan hatalom megszerzése. Ahogy Darth Sidiousnak a Star Warsban. Neki sikerült, aztán csúnya véget ért. A Fidesznek nem szabad, hogy sikerüljön!
 
A napokban – szerencsére – bőven esett szó a Fidesz–KDNP kormánya által javasolt hatodik alkotmánymódosításról, amely beleírná az Alaptörvénybe a terrorvészhelyzet fogalmát. Sokan írtak arról, hogy magával a javaslattal milyen bajok vannak (gyakorlatilag korlát nélküli hatalom kerülne a kormány kezébe, bármikor önkényesen bevezethető lenne, gumiszabályokat emelne alkotmányos szintre), és ezen sorok szerzője is azon a véleményen van, hogy itt valamiféle diktatúra-mestertervet láthattunk előtűnni.
 
Nem bírom visszatuszkolni magamba azt az előtörő párhuzamot, hogy a magát Palpatine kancellárnak álcázó Darth Sidious is különleges jogokkal ruháztatja föl magát – egy titokban saját maga által előidézett terrorhelyzetre hivatkozva – a Köztársasági Szenátussal, majd nem sokkal később kikiáltja magát uralkodóvá, a Köztársaságból Birodalmat csinál, aztán pedig magát a Szenátust (vö. Parlament) is feloszlatja. Egyelőre ennyit a Star Wars kitérőről...
 

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.