2016. január 8., péntek

BETEGSÉG A BOLDOGTALANSÁG?

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária
2016.01.08.


Fáradékonyság, kedvetlenség, alvás- és evészavar – sorolta dr. Andrássy Gábor pszichiáter, melyek a depresszió jelei. Mint mondta, a betegség lassan alakul ki, de hogy mennyire lesz jelen az öngyilkosság gondolata, azt embere válogatja.
 
Csapatmunka a gyógyulás
 
A szakember szerint az illető személyisége, valamint a külső ártalmak alapvetően befolyásolják a betegség létrejöttét, viszont a férfiak nagyobb veszélyben vannak a nőkkel szemben, mivel az előbbi nem képviselői nehezebben fordulnak orvoshoz.
 
– Ha nincs ok az örömre, és az illetőnek nincs jó kedve, az még nem feltétlenül jelent depressziót. Ha viszont tartósan, hetekig, hónapokig fennállnak a tünetek, érdemes orvoshoz fordulni. Ebben az esetben a családot nem lehet elhanyagolni, hiszen a gyógyulás csapatmunka eredménye – hívta fel a figyelmet a pszichiáter. Ugyanakkor kiemelte, a gyógyszeres kezelés önmagában nem megoldás, a betegnek életmódváltásra és pszichoterápiára is szüksége lehet.
 
– A gyógyszer két hét, egy hónap után kezd hatni, a teljes felépülés azonban hosszabb időt vesz igénybe. Sokan későn jönnek, javítani pedig mindig jóval több idő valamit, mint elrontani – jegyezte meg a szakember...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.