2016. január 15., péntek

ELLENSZER NÉLKÜL

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.01.15.


Kicsit valahogy elmentünk mellette, hogy a kormány arra törekszik: bármikor, titkosított információkra alapozva, tehát lényegében tetszése szerint rendkívüli állapotot hirdessen. Neki nem tetsző embereket letartóztasson, teljesen lezárja a határokat, bevesse az éles fegyverhasználatra feljogosított hadsereget, nem parírozó szervezeteket oszlasson fel, korlátozza az információkat, “lekapcsolja” az internetet, egyszóval totális diktatúrát vezethessen be, mindenféle parlamenti kontroll nélkül (nem mintha lenne még olyan parlament, ami bármiféle kontrollt tudna vagy akarna gyakorolni).

 Leegyszerűsítve arról van szó, hogy ha a kormány kedve úgy hozza, kijelenthesse: mától itt Kína van, csak szarabb a konyha. Vagy a Harmadik Birodalom, mínusz autópálya-építések. Vagy Észak-Korea, úgy cakkumpakk. Egy terrorista állami diktatúra, amely persze a terrorizmus elleni fellépéssel takarózik...


Rajtuk áll, hogy mikor tesznek ilyen lépéseket. Csak rajtuk.

És ne legyenek kétségeink: nem viccelnek. Nem szoktak. A diktatúráknak nincs humorérzéke.
 

Ez az utóbbi idők legfélelmetesebb belföldi híre. Ehhez képest a többi, a ratkóügyi népbiztosoktól a Saul fiát ekéző antiszemita kórusig, csak illusztrációk. Mert ez már nem csupán “köhögés egy koncerten”. Ez maga a tüdővész-járvány, az őspatkányi pestis.
 

És úgy tűnik, nincs rá ellenszerünk.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.