2016. január 24., vasárnap

FORDULÓPONT - OTT VAGYUNK MÁR?

HINTALÓLEGELTETŐ BLOG
Szerző: SünBalázs
2016.01.23.


Pár, helyenként egymástól függetlennek tűnő gondolat egy lefele haladó spirálról/ból.

1. Minden elismerésem és tiszteletem a Hermanos tanároké, és mindazon többi pedagógusé vagy oktatásban dolgozóké, akik csatlakoztak, és azoknak is akiknek a véleménynyilvánítás szabadságát semmibe véve megtiltották, hogy csatlakozzanak, de mégis - így vagy úgy - megtették. 
Eddig közel 300 iskola, óvoda csatlakozott a kezdeményezéshez - ez átlag 30 személlyel számolva cirka 9 ezer rendszeren belüli támogató, és az ezen kívüli támogató magánszemélyek száma is közelíti a 20 ezret.
Vajon mennyi kell még ahhoz, hogy követeléseiket komolyan vegyék? Taxiból elég volt 37 is, hogy Lázár a szerdai kormányülésre a megoldandó problémát bevigye. Igaz, ott a dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon ment a huzavona - azt jobban érti a jelenlegi kormány. 

2. Mivel a tanárok álltak ki, ha nekik kedveznek az adminisztráció csökkentésével (mivel ez kapta a legnagyobb visszhangot), és emiatt elállnak, akkor megszűnt a probléma. Legalábbis ez a nyilvánvaló, és teljesen átlátszó szándék a mai Czunyinés hírek mögött.
Pedig a gyerek a lényeg. És gyereknek lenni csak ettől még nem lesz jobb. A pedagógus gyerekének se.

3. A Hermanos felhívást támogatók listáján döbbenetesen sok a nagymama, nagypapa. Féltik az unokáikat, vagy talán ami még kézzelfoghatóbb a számukra, félnek attól, hogy elmennek.
És egyre több az a pedagógus is, aki sem névvel, sem iskolával nem meri vállalni véleményét a megfélemlítések miatt. És egyre többen lehetnek azok is, akiknél a fenyegetés elérte célját. (Újpesti iskola pl nincs a listán. Vajh, mi lehet az oka...?)

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.