2016. január 13., szerda

GYALÁZATOS ÁLLAPOTOK A FELÚJÍTOTT SIÓFOKI MENTŐÁLLOMÁSON

SZTÁRKLIKK
Szerző: Márkus
2016.01.13.


Karácsony előtt költöztek vissza a siófoki mentősök az európai uniós forrásból felújított mentőállomásra, de a Somogyi Hírlap értesülései szerint csak napokkal ezelőtt lett melegvíz az épületben, a kábelek még mindig lógnak a falakból telefonra és számítógépre várva, a garázskapu pedig már el is romlott. Ráadásul a felújításnak nem volt része a belső berendezés cseréje, ezért a helyi mentőalapítvány hirdetésben tette közzé, hogy felajánlásokat vár, mert a régi bútorok elhasználódtak.

Tavaly november elején a Népszabadság írt arról, hogy az új mentőállomások felét, a felújítandók harmadát nem sikerült még használatba venni, noha a fejlesztést szolgáló uniós programot már készre jelentették. 

A lap emlékeztetett arra, hogy mentőfejlesztésre 11 milliárd forintot kapott 2009-ben Magyarország európai uniós forrásokból. A program körüli zavarokat már jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2014 márciusában, választási kampánykörútján kész tényként jelentette be, hogy 22 mentőállomást megépítettek és további 60-at felújítottak. De addigra valójában csupán egyetlen új mentőállomás készült el, a Tolna megyei Bátaszéken, és mindössze 13-nak a felújítása fejeződött be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.