2016. január 24., vasárnap

GYURCSÁNY: BŰNSZÖVETKEZET VEZETI AZ ORSZÁGOT (FOTÓK)

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2016.01.23.


A korrupt kevesek orbáni világával szemben Gyurcsány Ferenc a „Sokak Magyarországának” program-morzsáit hintette el szombat délutáni évértékelő beszédében a budapesti Marriott szálló nagytermében. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke politikai jelmezbe öltözött bűnszövetkezetnek nevezte a kormányt és bejelentette, hogy az ellenzéki pártok közül elsőként február 13-án pártja áll elő a kormányváltást célzó részletes javaslatokkal.
Hamis díszletek mögött pusztul az ország, szétesést látunk magunk körül – jellemezte közállapotainkat a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, amikor szombat délután megnyitotta az előző év kormányzati és ellenzéki teljesítményét értékelő politikusi beszédek sorát. Gyurcsány Ferenc Orbán Magyarországának egyik oldalán korrupt keveseket lát, a másikon viszont az „elárult és reményvesztett sokaságot”. Pártja nekik, a „Sokak Magyarországának”, a becsapott embereknek üzen ezzel a beszéddel is, amelyben felvázolja, minek kell következnie a mostani kormány leváltása után – kezdte beszédét a DK elnöke, hangsúlyozva, hogy őt és pártját nem jellemzi az utóbbi időben terjedő hitehagyottság.

Az szerinte egyértelmű, hogy a Fidesz elárulta a magyar embereket, Orbán uralma alatt „bűn lett az erény”, a politika a lopásra épül és a tisztesség a balekok luxusává vált. A DK elnöke emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök kegyeltjei, szurkolótársai és barátai korábban elképzelhetetlen méretekben gazdagodnak, nevek említése nélkül is egyértelművé tette, kikre gondol. A Simicska után megjelenő újakra, köztük is elsősorban a „tehetséges gázszerelőre”, Mészáros Lőrincre utalt, aki „minden másodpercben több mint ezer forintot keres, minden órában milliókat számláz ki, míg ez az évértékelő tart, többet vág zsebre, mint amennyit egy fiatal orvos egy évben megkeres” – emlékeztetett Gyurcsány, hallgatóságát és a közvéleményt arra figyelmeztetve, hogy ezeket a pénzeket minden magyar ember zsebéből veszik ki, ezért nem jut az orvosokra, tanárokra...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.