2016. január 25., hétfő

HA ÉN TÓBIÁS JÓZSEF LENNÉK...

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Böcskei Balázs
2016.01.25.


A politikában vannak (szükségszerű) határátlépések. Nem általános törvény ez, de számos esetben indokolt. A bátor, a határokat feszegető, a határátlépés felett döntést bátran hozni képes politikus sok esetben sikerre van ítélve. Van, hogy a határátlépés negatív következményekkel jár, ennek ilyen a természete. Mindenesetre a mozgásban lévő, döntéseket hozni tudó és akaró politikusokra szokott emlékezni a kis- vagy nagybetűs történelem. Az ügyintéző vagy döntésképtelen, döntéseket meghozni nem akaró, azokat elodázó politikusokra nem.

Tóbiás József feleségét úgy támadták be a 888.hu elnevezésű online szörnyszülöttön, ami példátlan a magyar médiatörténet szempontjából – újságírás-történetet nehéz lett volna írni ilyen tartalom esetén. A szerző, aki van olyan bátor, hogy „H888R” néven fut – biztos ki lehetne deríteni, ki ő (vagy kellene tudnom), de ilyen minőségű emberek után nem kutatunk egy percig sem, kisváros Budapest ki fog az derülni a cikk megírásának a végére – „jó öreg szoci retropornó felütéssel” indítja a tartalmat, amelyben Tóbiás feleségének, Rába Tímeának a korábbi képeit láthatjuk. Csak a jólneveltség, továbbá az olvasó (és nem utolsó sorban saját magam minimális) tisztelete az, hogy súlyosabban és orvosilag nem minősítem ezt a pubertáskori, binge drinking fogyasztás alatt előálló tartalmat, mindenesetre ezt a megjelenést valaki jóváhagyta. Nem csak átengedte a persze roppant komoly szerkesztőségi szűrőn, hanem még e sorok írásakor – amikor már javában robbantgat a Facebook-ellenzék és a baloldalon túlmutató online sajtó – sem gondolja senki azt, hogy le kellene akár csak szépen, csendben, sunnyogva szedni azt a tartalmat, amely nem csak a női test feletti vizuális elnyomáson, kiárusításon alapszik, hanem olyan verbális tartalmakkal „erősíti” a képet, és olyan vádakat kap Tóbiás, hogy onnan egyenes út vezet ahhoz, hogy Nina lányára érkezzen meg a H888R (igazából ő tényleg ennyi lehet) fantáziája és keresése, hogy abba is akkorát rúgjon amekkorát Tóbiás Józsefbe szán. (Bejegyzésem vállaltan nem foglalkozik a főszerkesztő személyével [igen, hallom, kellene], bár értetlenül állok azelőtt, hogy a politikatudományi munkásság terén a rendszerváltás után az egyik legkimagaslóbbakat alkotó G. Fodor Gábor miért nem korrigál...

...Ami Tóbiás József családjával történt az az a pont, amikor már bizonyos emberekkel találkozván át kell menni az utca túloldalára. Nincs több „helló, hogy vagy”, nincs több „olvastam az előterjesztést, egészen jó, de nyújtunk be módosítót hozzá”, nincs több kattintás, nincs több nincs több. Ha van, akkor teljesen felesleges volt megírni és elolvasni ezt a bejegyzést.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.