2016. január 11., hétfő

HOSSZÚ AZ ÚT KATINKÁIG?

KÉNYSZERBAGOLY BLOG
Szerző: Kényszerbagoly
2016.01.11.


Attól függ honnan kezdjük. Kezdhetnénk a cezarizmus korának mondásával: panem et circenses, és elfilozofálhatnánk rajta, hogy Nérótól, Hitleren és Kim Jong-Unon keresztül a politikusok mindig szerették a sporttal és sportolókkal páváskodó parasztvakítást, csak a kezdetekkor még nem készültek promóciós videók, strapásabb volt a hírverés mint manapság. És ahogy Kim Jong-Ilnek is meg kellett elégednie a Jordan által aláírt labdával, úgy idehaza se kellett volna izmozni, hogy Katinka átvillanjon a kazanyi promóvideón. Kávé egyszer már csúnyán leégett a Puskás-díj első átadásakor, de jó pap holtig tanul, és így lelkesen vette át a sportvezetőktől a 2017-es vizes vb megrendezési jogát jelképező FINA zászlót is -egyesek szerint- Gyárfás helyett.

De kezdhetnénk onnan is, hogy Hosszú Katinka, a közepes teljesítményekkel rendelkező bajai úszólány 2008-ban a Southern California egyetem pszichológia szakos hallgatója lett, és 2011-ben már az év legjobb női egyetemi úszójának választották az Egyesült Államokban. Tanulmányai befejeztével férjével (akkor még vőlgényével) aki Katinka edzője is, hazaköltözött. Lakhelyül  a Császár hotelt választották, ami egy épületben van a Komjádi uszodával. Így az edzések színhelyétől  alig néhány méterre laktak. Érdemes elolvasni egy 2013-as origo-classic újságcikket, hogy beleszagolhassunk az erőviszonyok, és furkálódások igéretes kibontakozásába.

És mit szólnának ha onnan kezdenénk, hogy kiknek nagy buli a vizes vb? Hogyan lett a 8 milliárdos költségvetésből 50 milliárd? Milyen feltételek között kell készülniük úszóinknak a szervezők által elvárt győzelemre? Miért állt először Katinka a sajtó elé -pedig már a felújítás alatt álló Komi orvosi szobájának kulcsát is megkapta- azzal, hogy a szövetség nem biztosítja a felkészülés feltételeit lásd origo-new...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.