2016. január 27., szerda

ÍRÁS ÉS SZOLIDARÍTÁS - GENERÁCIÓK PÁRBESZÉDE

SZÉPÍRÓK TÁRSASÁGA
Szerző: Szépírók Társasága
2016.01.27.


A Szépírók Társasága programja a Magyartanárok Egyesülete közreműködésével, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával.

Három generáció: huszadik századi klasszikusok, mai írók és középiskolás diákok találkoznak össze ebben a programban, melynek célja, hogy felelevenítse a köztudatban az írói felelősségvállalás, társadalmi érzékenység tradícióját.

Nyolc mai írót kértünk meg, hogy válasszanak egy régebbi magyar írótól származó szöveget, ami a társadalmi egyenlőtlenség vagy a kirekesztés kérdésével kapcsolatos, és egy videónyilatkozatban mondják el, miért fontos ez a mű nekik ma.

Az ország húsz középiskolájában fogják diákok megbeszélni a választott műveket és az őket kommentáló videókat, majd aki kedvet érez közülük, maga is ír egy szöveget a saját tapasztalatai alapján valamilyen mai társadalmi egyenlőtlenségről, kirekesztő magatartásról.

Az írásokból egy válogatást ugyancsak közzéteszünk itt a honlapon, és a legjobbakat a Szépírók Társasága, a Magyartanárok Egyesülete képviselőjéből és a nyilatkozó írók egyikéből álló zsűri díjazza. A programot workshop és ünnepélyes díjkiosztó zárja áprilisban...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.