2016. január 18., hétfő

"JÓ LENNE, HA MINÉL TÖBB ISKOLA MOZDULNA MEG"

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Gera Márton
2016.01.18.


Nagyon elszántak vagyunk, és tovább fogunk menni” – mondja Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium intézményvezetője. Az intézmény közleményével támogatta a miskolci pedagógusokat, és tiltakozott az oktatási rendszer „diktatórikus és egész pályás letámadása ellen”. Az intézményvezetővel és helyettesével, Kovács Ágnes Lilla angol–fizika szakos tanárral beszélgettünk.

magyarnarancs.hu: Miért csak most? (A gimnázium közleménye itt olvasható.)

Pukli István: Évek óta húzódik ez az ügy, és szép fokozatosan gyűlt a feszültség a nevelőtestületben, forrtak az indulatok. Most viszont a miskolciak kellettek hozzá, hogy egy szikra kipattanjon: eldöntöttük, hogy akkor tényleg írjuk le azt, ami a szívünket nyomja, és határozottan, követelő formában.

magyarnarancs.hu: Egyébként hogyan döntötték el, hogy kiállnak a miskolci kollégáik mellett? Valaki bement a tanáriba, majd szavazásra bocsátotta a kérdést?

Kovács Ágnes Lilla: Tulajdonképpen a nevelőtestületben látták azt, hogy megjelent a miskolciak közleménye, majd összehívtunk egy értekezletet a tanárok kezdeményezésére, és eldöntöttük, hogy nevelőtestületileg támogatni fogjuk a miskolci kezdeményezését: magát a közleményt is közösen szerkesztettük meg, arról is szavazást bonyolítottunk le.

magyarnarancs.hu: És mindenki azt mondta, hogy hajrá, csináljuk?

KÁL: Igen.
PI: Tehát volt egy szöveg, amit összeállítottunk, ezt felraktuk a megosztóportálra, és ott a kollégák megjegyzéseket fűztek hozzá...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.