2016. január 6., szerda

KIJELENT - KÉRDEZ - KIÁLL - KIABÁL

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.01.06.


Önleszoktatási tréning hétköznapi csicskaságról, 1. rész

4 lépés, ha valami nem úgy megy, ahogy szerinted kéne, de fogalmad sincs, hogyan kéne reagálni.

"A végén pesszimistán mondtam, hogy maximum egy odaköpött “elnézést” kapunk majd, sőt fel lesznek háborodva, hogy esetleg szemrehányást teszünk a történtekért, elvégre ez Magyarország, ahol ha hatalmi pozícióban vagy, Döbrögiként bármit megtehetsz a másikkal, még ha az fizetett is egy szolgáltatá...sért." 24.hu

Alattvalói gondolkodásod egyik sarkalatos pontja, hogy már fejben lefutod, hogy úgyis/úgyse, fejben lefárasztod magad, fejben felhúzod magad - miközben egy szót sem szóltál, egy lépést sem tettél az ügy érdekében. (Eközben a fejedben dúló agyviharról mit sem sejtő skandináv barátod odamegy a pénztároshoz és visszakéri a jegy árát "mert megszakadt a film" - és megkapja. Mosolyog és elköszön.)

Boldogabb országokban lehet legjobban érezni az egészséges érdekérvényesítés hiányát. Ami neked bekeményedett street smart, az a gyakorlatban önvereség és önbehódoltatás. Mindegy, hogy magadban dühös vagy, vagy a barátnődnek pampogsz. Kifelé behúztad a farkad. Mindegy, milyen frappánsan fejezed ki, hogy nálatok ez nem úgy megy - az még nem jelenti, hogy ez jól van, és pláne nem jelenti, hogy buksisimit érdemelsz. Hiszen meg sem próbáltad.

Ezért most adok egy rövid és egyszerű gyakorlatot.

Ezeket csináld végig, mielőtt felhúzod magad, aztán felcsattansz, hogy "tudod mit, Medve, bazdmeg a létrádat!"

ITT OLVASHATÓ
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.