2016. január 9., szombat

KISS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Bartus László
2016.01.08.


Lemondott Kiss László szövetségi kapitány, aki nagyot nézne, ha elfogadnák a lemondását, de ettől nem kell tartania. Ez a lemondásoknak az a típusa, amikor az illető a lemondását a játszma részének tartja, sajnáltatja magát, és ezzel a színpadias gesztussal próbálja Hosszú Katinka ellen hangolni a közvéleményt. Máris megjelent az ajvékoló kórus a csodaedzőről, akit csodál a világ. Akinek köszönhetők állítólag Egerszegi és mások érmei, mintha nem is Egerszegi úszott volna a medencében, hanem ez a Kiss. Azokról nincs szó, akik lehettek volna olimpiai bajnokok, de nem lettek. Nem kell azonban a szakmai munkáról ítéletet mondani, mert a lemondásnak nem ez az oka.

Saját elmondása szerint Kiss azért mondott le, mert “méltatlanul bántak vele”.  A méltánytalanságot azzal követték el, hogy “békíteni” odament Hosszú Katinka sajtótájékoztatójára, és ő nem állt szóba vele. Kiss megsértődött, amikor hívatlanul megjelent az úszónó sajtótájékoztatóján, hogy széttrollkodja azt, és nem engedték meg neki. Átvette volna az események irányítását, és botrányba fullasztotta volna a rendezvényt, ha teheti. Hosszú Katinka ezúttal is úgy járt el, ahogy a civilizált polgári világban szokás, nem adott szót a botrányokozónak, és nem engedte meg, hogy tönkretegye a rendezvényét. Kiss saját maga áldozata. Vele senki nem bánt méltatlanul, ő volt az, aki méltatlanul viselkedett. Azt kapta, ami jár egy olyan embernek, aki megzavar egy tájékoztatót.

Kissnek joga van saját tájékoztatót tartania ott, és akkor, amikor akar. Ahhoz nincs joga, hogy ebben megakadályozzon vagy megzavarjon bárkit. Hosszú Katinkának is joga van ahhoz, hogy egy sajtótájékoztatót úgy tartson meg, ahogy ő akar. Ezek a kelet-európaiak azt hiszik, minden civilizált normát felrúghatnak, mindenkivel megtehetik azt, amit évtizedek óta művelnek a sportolóikkal: tulajdonukként kezelik, infantilizálják, uralmuk alatt tartják őket. Pedig az úszó csak úszni akar, arról nem volt szó, hogy ezért el kell viselnie öntelt edzők basáskodását, durvaságát, bunkóságát, akik nem tisztelik a személyiségét és az emberi méltóságát...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.