2016. január 18., hétfő

MAGYARORSZÁG, VIGYÁZZ!

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Friss Róbert
2016.01.17.


A német birodalmi alkotmányt módosító 1933-as felhatalmazási törvény (Ermächtigungsgesetz), Törvény a nép és a birodalom ínségének megszüntetésére (Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich), felhatalmazta a birodalmi kormányt (Hitlert), hogy törvényeket alkosson. Eredetileg csak négy évig volt érvényes, azután a nemzetiszocialista rendszer bukásáig érvényben maradt.

Mindegy az indok. Ott és akkor, „a nép és a birodalom ínségének megszüntetése” (aminek igazi iróniája 1944-45-ben teljesedett ki). Itt és most (az európai biztonsági helyzet megváltozására tekintettel) a lehetséges terrorveszély-helyzet. A lényeg? Az ugyanaz. A végrehajtó hatalom – a kormány, a kormányfő – felruházása (még ezt a karikatúra-parlamentet is megkerülő) különleges jogkörrel. A dicstelen hírhozó szerepét ezúttal a honvédelmi tárcáért hálásan hajlongó Simicskó István játszotta el. Még a múlt héten sunyin ötpárti egyeztetést kolompolt. Sunyi volt, mert a sorok között eldugva adott napirendet „a megváltozott biztonságpolitikai kihívások, az alkotmány különleges jogrendi szabályozásának megvitatására”.

Nem elég, hogy minden indok és menekült nélkül várhatóan március 15-e után is fennmarad „a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” a déli megyékben, a kormány illetékesei szerint, mert nem csökken az EU-ba érkező migránsok száma, és ha megszüntetnénk a határzárat, enyhítenénk a válsághelyzetben hatályos jogszabályokat, nem őriznék annyian a déli határszakaszokat, ismét sok lenne a menekült. És: a külföldi titkosszolgálatok szerint minden ezer migránssal érkezik egy kiképzett terrorista. Milyen külföldi titkosszolgálatok, honnan tudják, mivel bizonyítják ezt? Ha tudják, miért nem lépnek? Nem tudni. Mint ahogyan azt sem, a fideszes gránitba vésett öt különleges jogrendi helyzet közül, ugyan miért nem alkalmas egyik sem az esetleges terrorfenyegetettség kezelésére? Csak az biztos, hogy a mostani javaslatot nem az az egyetlen terrorista, hanem 999 ártatlan nyomorult, főként pedig tízmillió magyar fogja hamarosan tágra nyílt ártatlan szemekkel megsínyleni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.