2016. január 4., hétfő

MEGTÁMADOTT HATALOM

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.01.04.


Ez a liberálfasiszta tempó, ahol egy véleményért, egy vágy megfogalmazásáért, egy »én így gondolom«-ért nem egy »nem értek egyet«, hanem a legdurvább személyeskedő mocskolódás jár, ráadásul nem is az elhangzottakra reagálva, hanem arra, ami nem hangzott el, de belemagyarázták gyorsan - ez tehát nem csak genderőrültjeinket lehetetleníti el, de az értelmes beszédet, a fontos közös ügyek megvitatását is. Lehet, hogy mégiscsak írnom kell majd a témáról egy nagyot. Pedig nem akartam. Eskü nem.”
Stumpf András: Ez a liberálfasiszta tempó

A Fidesz hatalma Magyarországon megkérdőjelezhető ugyan, de nem túlságosan. Mára nagyjából már minden a kormány kezében van, ami a saját érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Nyugodtan kinyújtóztathatná a megfáradt végtagjait és ásíthatna egy nagyot.
A hatalom döntéseit nem befolyásolja senki és semmi, még maga a józan ész sem. Gáncsoskodni, akadékoskodni, felháborodni, hisztizni, méltatlankodni, bánatos, durcás arcot vágni a rosszakarók részéről lehet ugyan, sok értelme azonban nincs. A támogatók rengetegen vannak. Olyan sokan, hogy másoknak már nem is nagyon jutott belőlük. A buzgó hívők mindhalálig kitartanak és ami még ennél is fontosabb, mindent el is hisznek. Azt a bizarr kijelentést is, hogy „Magyarországnak mérsékelt, keresztény-konzervatív kormány van”. Ebből azonban csak „kormánya van” kifejezés fedi a valóságot. Az, hogy maga a kormány kinek a tulajdonában van, ma még nem teljesen egyértelmű, de idővel talán ez is kiderül.
 
Mi az ami mégis oly jeges rémülettel tölti el a nemességet? Az hogy, egy morózus, rusztikus modorú házelnök és egy nemzeti celeb atyáskodó szavait kegyetlenül kibelezték az alattomos „liberálfasiszták”? (Stumpf in Szaniszló) Mi a manó? Karaktergyilkosság Semjén és Navracsics terminátorok felhasználása nélkül? Csak úgy? Egy spontán népi kezdeményezés keretében? Ilyen gyorsan Soros György ezt nem tudta megszervezni, elvégre ekkora hatalma még Szauronnak, a sötét nagyúrnak sincs...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.