2016. január 7., csütörtök

MI A JÓ BÜDÖS FRANCRÓL BESZÉLÜNK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
Szerző: Molnár Bálint
2016.01.07.


A t*köm tele van Rétvári Bencével, de nem tehetek róla: a magyar kormány legvállalhatatlanabb és legdühítőbb intézkedései mind az ő hatáskörébe tartoznak, így kénytelen vagyok őt hallgatni minden alkalommal, amikor megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. Például azt, hogy a magyar családok adrenalin szintjét pár hete szinten tartó 10 + 10 milliós Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) kit tesz majd boldoggá és kit nem.
Amiről Rétvári nem beszélt, azt remekül összefoglalja ez az írás, amely világossá teszi: e támogatás kizárólag a jómódúaknak jön jól, akik ráadásul oly módon élhetnek vissza vele, hogy pár millió forintocskát saját zsebükbe csatornáznak majd át és vissza.
Ezzel szemben, akik biztosan megszívják, mármint akik ugyanolyan távol maradnak tőle, mint eddig is mindentől: 
a szegények/rászorulók, a közmunkások, a gyermeküket egyedül nevelők. Pedig a kormány és Rétvári szerint:“Nagyon szélesre tártuk a bemeneti lehetőségeket, de ott meg kell húzni ennek a határait, ahol esetleg valaki visszaélhetne vele, vagy ahol nem reális, nyilván ha valakinek nincs jövedelme, akkor nem reális, hogy önrészt tud tenni bármilyen építkezéshez vagy lakásvásárláshoz.”
ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.