2016. január 20., szerda

NEM VÉD MEG A NEMZETÁLLAM

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.20.


Kevesebb, mint két hónapunk van arra, hogy irányítás alá vegyük a menekültkérdést, más különben összedől Schengen – mondta január 19-én, az Európai Parlamentben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Szerinte a 28 tagország vezetőjének március 17-18-ai csúcstalálkozója az utolsó pillanat, amikor még stratégiai döntést lehet hozni.
Nem kell nagy ész hozzá, hogy ha ez elmarad, annak súlyos következményei lesznek. Csak kapásból:

Európában ismét vége lesz az országhatárokon való szabad átjárásnak.
Lényegesen megnehezül a más országokban való munkavállalás, a külföldön munkát vállalók teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.

Nehézségekbe ütközik majd az elmúlt évtizedekben kitelepült rokonok, a gyerekek, az unokák meglátogatása.
Kelet-Európából ismét csak a kevés kiváltságos gyerekei tanulhatnak külföldön.

A vámhatárok újbóli létrejöttével a nyugati cégek nagyrészt beszüntetik kelet-európai termelésüket, mert a megnőtt költségek miatt nem lesznek versenyképesek az amerikai, a kínai, az indiai, a brazíliai cégekkel szemben.
Az eddigi helyi beszállítók csődbe mennek.

Megszűnnek az Európai Unióból jövő támogatások, s ezzel teljesen összeomlik az agrárgazdaság, a fejletlenebb államokban nem lesz pénz a nagy közlekedési, egészségügyi, de még a kisebb helyi beruházásokra sem.
A kutyát sem fogja érdekelni, ha az európai, főként a kelet-európai kis országokban ismét törpediktátorok sanyargatják, tartják majd sakkban a népeket

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.