2016. január 5., kedd

ŐRÜLET, DE NINCS BENNE RENDSZER

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.05. 
Elspekuláltam én ezen a gigakórházon, melyet a Déli Pályaudvar helyére terveznek felépíteni Nagyuramék.
Tekintsünk el attól, hogy milyen  gazdaságos is egykoszból felépíteni ezt, meg a Testnevelési Egyetem újdonat campusát, ne fantáziáljunk arról sem, hogy mennyire megfelelő időpillanatban égett le az Egyetem sportcsarnoka.
Az se jusson eszünkbe, hogy milyen jó időzítéssel omlott le a Déli alagútjának bejárata, tegyük félre ellenérzéseinket melyek a közlekedés szervezésének lehetőségeivel kapcsolatosak, nézzük csak a tervezett kórházat önmagában.

Talán az elején szögezzük le mindjárt, hogy Magyarországon túl sok a kórház, viszont bizonyos szakterületeken kevés a szakorvos és az egészségügyi szakdolgozó.
És azt is leszögezhetjük, hogy egy épület felépítése és műszerezettsége - legyen bármennyire is korszerű az az épület és képezzék műszerei a kor legmagasabb színvonalát is -, ha nincs mögötte ember és szervezet, akkor csak a költségeket növeli.
Mint ahogy az orvosoknak, nővéreknek odalökött pénz sem nyújt megoldást az egészségügy munkaerő-gondjaira.
A dolgok mostanság úgy néznek ki, hogy az egyik döglött lovunkra új nyerget veszünk és odalökünk az orra elé egy villa szénát, mely ezelőtt néhány évvel még meghosszabbíthatta volna a szerencsétlen gebe agóniáját, de ma már...


ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.