2016. január 9., szombat

RABSZOLGALÁZADÁS

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Bartus László
2016.01.08.


A Katinka-ügy a maga medrében halad, pontosan úgy, ahogyan várható volt. Még egy hét, és a világ legjobb úszónője közutálat tárgya lesz. Ehhez még kell valami nagy hazugság, leleplezésként előadott nagy csalás, ami egyértelműsíti, hogy ő a gonosz, esetleg kiderülhet még, hogy valamelyik úszó Bástya elvtársat meg akarta ölni. Boldog lesz, ha felülhet a repülőre, és elhagyhatja ezt az országot, amelynek dicsőséget akart szerezni, és örökre elfelejtheti, hogy valaha magyar volt. Személyes tragédia ez, de csak látszólag az. Egy nemzet tragédiája, ahogyan maradi urai beledöngölik a feudalizmusba és a jobbágy sorsba.

Ha belegondolunk, nem olyan nagy dolgok voltak, amiket Katinka akart. Olyasmikről beszélt, amelyek a világ minden más részén természetes dolgok, és amelyeket már régóta be kellett volna vezetni Magyarországon is. Feltehetően, amikor kimarják az emberevők földjéről, és elüldözik a csahos kutyák, akkor majd szép lassan, óvatosan el is kezdik bevezetni azokat. Amikor Katinkát lelkileg és emberileg tönkreteszik, Gyárfás majd szedi elő egyenként, hogy mit is mondott a Katinka, mit javasolt, mit mondott, az amerikaiak mit használnak.

Mások kémeket építenek be, hogy meg tudjanak ilyen titkokat, amilyeneket Hosszú Katinka a mindennapi élete természetes információjaként közöl. Meg is valósítják majd lassanként, mutatva, hogy nekik nincs szükségük Hosszú Katinkára ahhoz, hogy lépést tartsanak a világgal. Nem arról volt szó, hogy ők akadályai lennének a fejlődésnak, hanem Katinkával nem lehetett szót érteni. Miközben nem erről van szó, hanem arról, hogy valamelyik rabszolga fellázadt, nem hajlandó rabszolgaként viselkedni, s az efféle lázadásokat el kell tiporni. Majd azt fogják mondani, mindent teljesítettünk, azután pedig azt, hogy már azelőtt is megvolt, hogy Katinka kérte volna...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.