2016. január 27., szerda

SIKERESEK VOLTAK VAJNÁÉK KASZINÓI, EZÉRT NÉGY MILLIÁRD FORINTOT KAPTAK VISSZA AZ ÁLLAMTÓL

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2016.01.27.


Az LMP-s Ikotity István írásbeli kérdéseire válaszolt Tállai András NAV-elnök. A képviselő az államosított kaszinópiac teljesítményére volt kíváncsi a tavalyi évből. 
A válasz szerint 2015-ben a Magyarországon üzemelő 8 játékkaszinóban (ebből ötöt Andy Vajna vezet, kettőt a debreceni fociklub elnöke, Szima Gábor, a sopronit pedig a Casino Austria GmbH vette meg) 1 218 062 ember fordult meg, ebből 909 ezer volt magyar állampolgár és 308 ezer pedig külföldi. 
Összesen 22,45 milliárd forint játékadóalap keletkezett ebből, ebből a játékadó összege 7,37 milliárd forint lett, viszont a megfizetett koncessziós díjjal csökkentett, 2015. évre számított játékadó összege csak 3,08 milliárd forint. 
Ugyanis egy 2013-as törvénymódosítás miatt a kaszinók koncessziós díja levonható a játékadóból. Azaz gyakorlatilag Vajnáék számára a kaszinókért fizetendő koncessziós díjat egyszerűen levonták az adóból, így gyakorlatilag négymillárd forintot kaptak vissza az államtól. A rendszer működéséről korábban részletesen is írtunk
Arról, hogy miért érte meg ekkora adókedvezményt nyújtani a kaszinótulajdonosoknak, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban azt mondta, hogy  "több szempontból is ösztönző szerepe van, így nagyobb tiszta játékbevétel elérésére, egyúttal magasabb összeg játékadó befizetésére is ösztönzi az üzemeltetőket"...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.